Умови кредитів для іноземця

Кредит для іноземця є пропозицією, доступною в багатьох банках. Часто вона не суттєво відрізняється від стандартної пропозиції банківських установ. Однак іноземець повинен надати ряд додаткових документів, щоб отримати можливість подати заявку на кредит. Які формальності повинен виконати громадянин України, подаючи заявку на кредит готівкою в Польщі? Перевірте, де Ви можете отримати кредит як іноземець!
Ekspert
Olga Domagała
Analityk finansowy
Готівковий кредит для громадянина України в Польщі

Кредит для іноземця - чи є доступний в банках?

Кредит для іноземця – це пропозиція, яку можна знайти в кількох банках. Вони готували її з огляду на зростання кількості іноземців, які постійно оселяються в Польщі. Це може бути альтернативою такої пропозиції, як кредитна картка для іноземця. Дає можливість іноземцям на стабільне проживання в Польщі в умовах, які не відрізнятимуться від умов життя середньостатистичного поляка.

Готівковий кредит для іноземця

Готівковий кредит для іноземця до 2022 року в Польщі є найпростішим способом отримання грошей у банку. Він надається на короткий або середній термін і зазвичай на середню суму. Альтернативою для нього буде позика готівкою для іноземця, але зазвичай вона надається на менш вигідних умовах ніж банківський кредит. Серед пропозицій банку найшвидше Ви знайдете готівковий кредит для українців, а це не означає, що він недоступний іноземцям.

Іпотека для іноземця

Іпотечний кредит для іноземця в 2022 році – набагато складніше зобов’язання. Цей вид кредитування сам по собі пов’язаний з великою кількістю формальностей, а якщо мова йде про іпотеку для іноземця, справа ускладнюється.

Кредит на житло для іноземця вимагає представлення великої кількості документів, у тому числі пов’язаних з перебуванням в країні та правами на придбання нерухомості в Польщі. Однак іпотечний кредит для іноземця в Польщі є доступним.

Дізнайтеся більше: Іпотека для іноземця - які умови клієнт банку має виконати?

Автокредит для іноземця

Автокредит – це дуже специфічна форма готівкового кредиту із заставою. Він не такий доступний, як кредит готівкою, але Ви можете попросити банк надати Вам індивідуальну пропозицію на купівлю авто.

Варто прочитати: Види кредитів – які бувають види банківських кредитів?

Кредит в Польщі для громадянина України

24 лютого соціально-економічна ситуація на усьому світі змінилася. Саме тоді російські війська напали на Україну і таким чином розпочали війну. Відтоді українські міста перебувають під постійним обстрілом, а над громадянами України є реальна загроза втрати життя. Не дивно, що так багато з них вирішили залишити свою країну. Переважна більшість із них приїхала до Польщі, щоб знайти тут притулок.

Скільки сьогодні українців у Польщі? З початку війни до Польщі прибуло майже 1,9 мільйона людей, які тікали з України. Вони знаходять притулок у багатьох містах. Частину з них надають органи місцевого самоврядування, а значну частину – самі громадяни Польщі, які приймають біженців до своїх домівок. Польський уряд запроваджує численні сприяння, які мають допомогти українським біженцям знайти спосіб життя у новій реальності. Він оголосив, серед іншого, надання допомоги українським сім’ям 500 плюс.

Щоб заробляти на життя в Польщі, біженці з України мають знайти роботу. На початковому етапі, не знаючи польської, це може бути важко. Багато людей втекли з країни практично за одну ніч з однією валізою в руках. Тож великою перешкодою може стати відсутність грошей. Закрити діру в бюджеті наразі допоможуть кредити від банків. Чи банки дають кредити українцям у Польщі? Як виявилося - так. Багато банків пішли назустріч і вирішили ввести кредити для українців.

Позика готівкова для українців

Що таке готівкова позика для українців і хто може подати заявку на її отримання? Це не так просто, адже банки вимагають від позичальників виконання численних формальностей. Для того, щоб отримати кредит, громадяни України повинні пред'явити дійсний український паспорт, карту постійного або тимчасового проживання, довідку з роботи або документ, що підтверджує свої доходи в Польщі. Тому для того, щоб отримати кредит для українця, потрібно буде спочатку влаштуватися на роботу.

Не кожен українець відчуває себе достатньо впевнено, використовуючи польську мову, щоб звернутися до банку. Однак це не потрібно. Для громадян України доступний онлайн-кредит. Весь процес займає всього кілька хвилин.

Кредит готівкою для громадянина України – куди звернутися?

Які банки надають українцям кредит готівкою? Цей список систематично збільшується. Наразі можна його отримати в:

  • BNP Paribas,
  • ING Bank Śląski,
  • Pekao SA,
  • Millennium,
  • PKO BP,
  • Santander Bank.

Які умови необхідно виконати, щоб отримати кредит українцю? Це залежить від банку. Наприклад, кредит готівкою для українців у Millennium доступний після пред’явлення карти сталого побиту, посвідчення особи та документів, які будуть підтверджують дохід. Також необхідно мати особистий рахунок в банку Millennium.

ING Bank висуває подібні вимоги до українців, але також вимагає подання документів, що підтверджують проживання в Польщі, наприклад, договір оренди квартири.

З іншого боку, PKO BP надає кредити громадянам України за умови наявності у них номера PESEL та карти проживання.

Як бачимо, пропозиції кредитів для українців у Польщі є, але для цього спочатку потрібно виконати багато формальностей та знайти роботу.

Кредит для іноземця - умови отримання схвалення кредиту

Ще деякий час тому єдиним способом отримати кредит іноземцем було отримання польського громадянства. Тепер було внесено багато змін, завдяки яким клієнти з-за меж Польщі можуть ефективно подати заявку на позику готівкою в одному з польських банків. Які вимоги висувають банки до людей, які звертаються за кредитом у Польщі для іноземця?

Найважливішими вимогами, які висувають банки до іноземців, які претендують на кредит, є:

  • наявність карти постійного проживання та візи,
  • наявність постійного законного джерела доходу,
  • мати прописку на території Польщі,
  • наявність дійсного закордонного паспорта,
  • наявність банківського рахунку в польському банку,
  • наявність номеру PESEL,
  • мати позитивну кредитну історію.

Стабільне та легальне джерело доходу має бути належним чином задокументовано. Зазначений дохід має бути відповідним для того, щоб іноземець міг погасити кредит у строк, визначений договором.

Важливим для банку буде і тип договору між іноземцем та його роботодавцем. Найпростіше отримати позику людям, які мають трудові договори на невизначений термін (umowa o pracę na czas nieokreślony). Однак це не завжди є правилом, оскільки в останні кілька років банки все більш прихильно почали ставитися до клієнтів з іншими видами договорів. Переважна більшість клієнтів, які працюють за договором доручення (umowa zlecenie) або за певним завданням (umowa o dzieło) не розраховується з квитанцією – однак умова полягає в тому, що вони мають достатньо високий дохід.

Також для банку дуже важливо перевірити кредитну історію та кредитоспроможність клієнта. Як іноземець, Ви повинні переконатися, щоб будувати таку історію крок за кроком.

Один з найкращих і найпростіших способів – відкрити рахунок у банку. Кожен іноземець може відкрити банківський рахунок у будь-якому банку на свій вибір. Вашу заробітну плату слід регулярно надсилати на цей рахунок. Це буде сигналом для банку, що даний клієнт вже встиг зібрати певну кількість коштів.

Іноземець, по можливості, також повинен активно користуватися своїм рахунком, тобто здійснювати перекази, знімати готівку в банкоматі тощо. Все це означає, що клієнт стане набагато більш надійним для банку як потенційного позичальника.

Чи кредит для іноземця доступний тільки для осіб з картою постійного проживання?

Отримати кредит іноземцю з картою постійного проживання Вам, безумовно, буде найпростіше. З такою картою Ви маєте право перебувати в Польщі на невизначений термін, що, з точки зору банку, збільшує шанси на погашення зобов’язання.

Іноземцю з картою на тимчасове проживання отримати кредит важче. Ймовірно, це буде короткострокова позика з максимальною датою погашення в день, коли термін карти закінчується. Кредит для іноземця без карти побиту практично недоступний. Можете дізнатися, чи є у кредитної компанії пропозиція типу «кредит без карти побиту».

Кредит для іноземця - необхідні документи

Кількість документів, які мають представити іноземці, які подають заявку на готівковий кредит в польському банку, більша, ніж потрібна полякам. Це зумовлено тим, що польські банківські установи повинні дуже ретельно перевіряти клієнта з-за кордону, щоб бути впевненим, що вони сплачуватимуть свої зобов’язання у визначений в договорі термін.

Які документи повинні мати особа, яка подає заявку на отримання кредиту в Польщі для іноземця?

  • Внутрішній або закордонний паспорт (залежно від вимог даного банку),
  • карта постійного або тимчасового проживання (картка тимчасового проживання, коли іноземець ще не встиг отримати картку постійного проживання),
  • трудовий договір (umowa o pracę) / договір доручення (umowa zlecenie) / за певним завданням (umowa o dzieło) / довідка від роботодавця, яка підтверджує легальне працевлаштування іноземця в Польщі,
  • довідка, що підтверджує проживання іноземця на території Польщі,
  • кредитний звіт з країни походження іноземця,
  • заявка на кредит.

Кредитний звіт з країни походження конкретного іноземця в більшості випадків банки завантажують автоматично. Кожен громадянин іншої країни, який хоче отримати позику готівкою в Польщі, разом із заявкою на позику, повинен також подати дозвіл на отримання інформації через Бюро кредитної інформації, яке доступне в національному офісі, відповідному для країни його попереднього проживання. Такий дозвіл включено в усі згоди, що містяться в заявці.

Польське Бюро Кредитної Інформації (BIK) постійно співпрацює з усіма своїми колегами з інших країн. Однак іноді буває, що кредитну звітність зі своєї країни іноземець повинен надати самостійно. У цьому випадку Вам доведеться з’ясувати, який заклад Вам підходить для завантаження такого звіту, а потім подати заявку на отримання виписки. Згодом все, що Вам потрібно зробити, це надати виписку до банку, куди Ви подаєте заявку на отримання готівкового кредиту.

Добре знати!

Безумовно, найменше проблем з отриманням кредиту готівкою у українців. Це найчисельніша група іноземців у Польщі, тому банки обробляють їх заявки набагато швидше.

Кредит для іноземця – скільки він коштує?

Кредит для іноземця в Польщі не суттєво відрізняється за умовами від кредиту для поляків. Однак банк може запропонувати менш привабливу відсоткову ставку, якщо у Вас є лише карта тимчасового проживання та обмежена кредитоспроможність.

Це може Вас зацікавити: Відсоткова ставка по кредиту готівкою - найважливіша інформація

Кредит для іноземця - в якому банку подати заявку?

Зазвичай банки приймають заявки від іноземців, подані у відповідь на стандартну пропозицію готівкового кредиту. Тому найкраще скористатися кредитним калькулятором і порівняти доступні кредитні пропозиції на основі Фактичної річної процентної ставки.

Ви також можете шукати конкретні пропозиції в Інтернеті за такими фразами, як:

  • ING кредит для іноземця,
  • PKO BP іпотека для іноземця,
  • Santander кредит для іноземця,
  • Millenium кредит для іноземця,
  • Alior Bank кредит для іноземця.

Кредит для іноземця чи позика в парабанку?

Позики для іноземців є привабливою альтернативою кредиту готівкою. Серед їхніх пропозицій Вас може зацікавити кредит для осіб без громадянства. Така пропозиція доступна в багатьох кредитних компаніях, але іноді для її отримання потрібно запитати про індивідуальну позику. Безумовно, найпростішим способом отримати кредит для українців буде онлайн, які мають карту постійного проживання та надійне джерело доходу.

Читайте також: Кредит для іноземців – вимоги до короткострокових кредитів

Кредит для іноземця – на що звернути увагу при виборі кредиту для іноземця?

На що звернути увагу при виборі кредиту для іноземця? Запам’ятайте ці правила!

  1. Уважно прочитайте кредитний договір, а якщо щось не зрозуміли, зверніться за допомогою до перекладача, юриста чи працівника банку.
  2. Вибирайте пропозицію за конкретними показниками, які говорять про вартість кредитування, а не на основі цікавої рекламної кампанії.
  3. Спочатку запитайте в банку, а потім у кредитній компанії.
  4. Подумайте, чи впевнені, що зможете вчасно погасити зобов’язання.
  5. Переконайтеся, що вибрана Вами кредитна компанія працює на ринку легально.
Ekspert
Olga Domagała
Analityk finansowy
Oceń artykuł to dla nas ważne:
Twoja opinia pozwala nam pisać jeszcze lepsze treści.
Znajdź najlepszy kredyt gotówkowy
Kwota kredytu
Okres spłaty
Podobne artykuły